URGENT

PLF rep les vacunes de la grip A i dilluns començarà a vacunar als grups de risc.

Compartiu aquesta història

La vacuna de la grip nova ja és a punt a PLF per ser administrada als col·lectius que les autoritats sanitàries preveuen que s’han de vacunar. En concret es calcula que al nostre municipi es troben dins aquest grup de risc entre un 5 i un 10% de la població.

La vacuna no és obligatòria, però si recomanable a aquelles persones que estan incloses en els denominats grups de risc. El metge de família del CAP de PLF, Valentí Agustí, explica quins són bàsicament els col·lectius als qui va destinada aquesta vacuna.

En concret el govern central recomana la vacunació a persones amb malalties cròniques, amb obesitat mòrbida i d’altres malalties que fan que tinguin un alt risc de complicacions derivades de la infecció.
També es recomana la vacuna a dones embarassades, professionals de la salut i serveis d’emergències.

Les persones sanes sense factors de risc no cal que es vacunin, ja que, en cas de contraure la grip A, la malaltia té una evolució lleu.
Agustí explica que la majoria de casos de grip detectats al CAP de salut local, són grip A.
El metge descriu els efectes més habituals del virus i explica que els infants són els que més afectats al nostre poble, fins el punt que el servei de pediatria del CAP esta pràcticament desbordat, i ja es pensa en reforços.

La vacuna es comença a administrar dilluns al CAP de PLF de forma gratuïta.
Per a les persones que s’hagin de vacunar, a partir dels 2 anys d’edat, serà suficient una única dosi. Els menors d’aquesta edat hauran de rebre 2 dosis per garantir la màxima seguretat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics