URGENT

La Farmaciola de St. Lluís s’inaugura demà dissabte.

Compartiu aquesta història

Des de dimarts passat l’establiment ja serveix medicaments , però l’acte d’inauguració serà demà a la tarda, a partir de les 5. Aquesta farmaciola, una antiga reivindicació dels veïns de la zona, s’obre al carrer St. Josep, 20, en els terrenys on abans s’aixecava la seu de l’Associació de veïns de St. Lluís.

PLF no té prou pes demogràfic per poder tenir una tercera farmàcia convencional, però en casos de dispersió d’habitants es pot sol·licitar una farmaciola, que a la pràctica és exactament igual que una farmàcia, però amb l’avantatge que no ha d’estar subjecta a les regulacions pròpies d’un establiment convencional.
L’establiment funciona exactament igual que una Farmàcia, és a dir que disposa d’una farmacèutica titulada i es despatxa tota classe de medicaments, tan amb recepta com sense recepta. Ho explica la farmacèutica responsable de l’establiment, Mariona Torruella.

Aquests és el tercer establiment farmacèutic de PLF, i el primer que no es troba al centre de la població.
Al concurs d’adjudicació del servei s’hi van presentar fins a 7 farmàcies.
El centre està gestionat per la Farmàcia Torruella de Malgrat, i estarà oberta al públic de dilluns a divendres matí i tarda i dissabtes al matí. Torruella explica els horaris de la farmaciola.

La farmaciola, d’uns 100 m2, donarà servei als prop de 2000 habitants que viuen en aquesta zona del municipi.

L’establiment ha estat envoltat de polèmica amb els terrenys que ocupa, al carrer St. Josep. L’associació de veïns del barri reclama el local per poder instal·lar-hi la seu de l’entitat, ja que considera que així ho va pactar amb l’Ajuntament.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics