URGENT

Monòlegs, poesia i espelmes contra la violència contra les dones.

Compartiu aquesta història

En motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, l´Ajuntament de Palafolls organitza en col·laboració amb altres entitats del municipi diferents activitats per conscienciar a homes i dones sobre aquesta problemàtica.Durant aquests dies es treballa conjuntament amb els alumnes de l´Institut de Palafolls les causes i els comportaments que originen la violència de genere a través del taller “Amor romàntic”.

Mitjançant dinàmiques de grup s´intenta analitzar comportaments socials o missatges dels mitjans de comunicació, per saber si són incitadors a aquest tipus de violència.
Demà dissabte , i en un acte obert a tothom , l’actriu Beatrixz Insa oferirà el monòle La dona Sola, a partir de les 6 de la tarda al Casal de al Dona.
Es tracta d´un monòlegs àcid, còmic i irònic, de dones que narren els seus secrets. L´espectacle, per a totes les edats, barreja il·lusionisme i música en viu.

Dimecres, coincidint amb el dia de la commemoració el Casal de la Dona organitza una explicació històrica del per què es celebra aquest dia internacional. També es farà la lectura d’una poesia de Borges i degustació de tes i pastes a la cafeteria de Can Florenci. Simbòlicament a l’acte s’encendran espelmes. Tot plegat ho explica la secretaria del Casal de la Dona de PLF, Elisa Martínez.

Segons Martínez aquestes jornades serveixen per a la reflexió i conscienciació per la eradicació d’aquests tipus de violència.

Malgrat es celebrarà aquesta jornada amb diferents activitats que s’allargaran tota la propera setmana. A la biblioteca ja és en marxa una mostra de lectures i bibliografia específica sobre la violència masclista.

La propera setmana es faran exposicions, representacions teatrals, xerrades i divendres 28 serà l’acte commemoratiu de la jornada amb lectura de poemes, el monòleg de “La Dona Sola”, el mateix que es fa a PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics