URGENT

La Diputació i l’Ajuntament posen en marxa un centre d’acollida infantil a San Isidro.

Compartiu aquesta història

Aquests dies un grup de brigadistes tècnics palafollencs són a San Isidro, a Nicaragua, per tal de dur a terme el projecte conjunt entre el consistori palafollenc i la Diputació de BCN, pel qual es crearà una un centre d’acollida infantil amb servei de menjador.

La intenció és crear un centre que a més pugui organitzar cursos pedagògics i lúdics que permetin treure del carrer als infants no escolaritzats i que deambulen pel carrer.

A aquest projecte, presentat per l’Ajuntament de PLF, la Diputació ha concedit una subvenció de 32 mil € en dos anys, per a la rehabilitació del local i fer els cursos.
El local l’ha adquirit conjuntament els ajuntaments de PLF i San Isidro.

Un cop en marxa, i de forma progressiva, el projecte passarà a mans del consistori nicaragüenc.

El projecte engegat per l’Ajuntament i per la Diputació pretén treure els nens i nenes sense escolaritzar, molts d’ells sense família, i que passen el dia al carrer, consumint en ocasions alcohol i drogues a la via pública. .

A més també es rehabilitarà el local de la casa maternal, que ja es troba en funcionament al municipi, i s’aportarà nou personal per atendre a les dones embarassades i als nou nats.

San Isidro és un municipi de la regió de Matagalpa a Nicaragua amb uns 20 mil habitants dels quals 13 mil viuen en les comunitats repartides pel territori municipal sense els principals serveis. Ja fa uns anys que PLF hi té una relació d’agermanament i hi col.labora amb diferents projectes de cooperació a través del fons de cooperació del 0.7% del pressupost municipal.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics