URGENT

L’Ajuntament tornarà a modificar la circulació a la zona escolar a la primavera.

Compartiu aquesta història

La regidora d’ensenyament de PLF, Antònia Petit, va assegurar en una entrevista a RP, que l’Ajuntament està estudiant noves formules per restringir l’accés de vehicles a la zona escolar de la vila. Després de l’intent fallit de principis de curs, la regidoria està estudiant fer camins escolars lliures de vehicles en les hores d’entrada i sortida de nens i nenes de les escoles de primària. Ara s’està estudiant tallar al trànsit part del carrer major i del camí de St Genís. Ho explica Antònia Petit.

Aquesta mesura es podria posar en marxa a la primavera. Aquesta seria la 2a mesura presa pel consistori palafollenc per reduir el nombre de vehicles a la zona escolar.
El primer dia del curs actual l’Ajuntament va canviar sense avís previ el sistema de circulació a la zona de les escoles de primària de PLF. La mesura va agafar per sorpresa als conductors que es van mostrar contraris a la modificació pel desori que provocava. El dilluns següent el consistori va fer marxa enrera i va tornar al sistema antic que permetia la circulació per tots els camins circumdants a les escoles.

Petit va explicar que potser es va equivocar, i va afirmar que creia que la mesura podia haver funcionat si s’hagués deixat més temps.

La regidora va explicar que l’IES de PLF ja s’ha començat a construir, tot i que el moviment de terres i el treball sobre el terreny començarà passades les festes de Nadal. El nou centre serà prefabricat i serà un dels models més grans dels que fabrica actualment el Departament d’Educació.
Tot i començar la construcció al Gener, la regidora d’ensenyament assegura que el proper curs ja es podria començar al nou centre de secundària. Ho justifica afirmant que els mòduls en els que es treballa actualment l’institut, els necessita el departament per a un nou centre d’ensenyament.

Petit, que a més és regidora de transports i joventut va confirmar que es millorarà el transport i la connexió amb Malgrat de Mar, i que els serveis de joventut es traslladarà a la masia de Can Batlle, quan aquesta estigui definitivament acabada a principis d’any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics