URGENT

Les 9 consultes del Maresme diuen sí a la Indepencdència

Compartiu aquesta història

Les nou poblacions incloses en la primera fornada de municipis del Maresme que organitzaven ahir consultes populars van dir majoritàriament Sí a la Independència de Catalunya, tot i la participació desigual.

Les entitats organitzadores es mostraven satisfetes amb els resultats i les plataformes valoraven en tots els casos la normalitat, l’ambient festiu de la jornada i el fet que no s’hagin produït manifestacions contràries al referèndum que haguessin pogut afectar el seu funcionament.

Premià de Mar, el municipi més gran en nombre d’habitants que participava en el referèndum ha estat el que també ha obtingut un resultat de participació més petit, un 15,3%. Tot i això, la població ha fet bandera de com el col·lectiu d’immigrants magrebins, amb una significativa representació al municipi, s’ha implicat en la consulta. Per la seva banda, el municipi veí de Premià de Dalt també ha tingut un resultat inferior al 20%.
A l’altre extrem se situa Sant Pol de Mar, que amb un 31,8% ocupa el primer lloc en nombre de participants, seguit a molt poca distància per Vilassar de Dalt, amb un 30,87% del total del cens. La resta de poblacions; El Masnou, Arenys de Mar, Argentona, Tioana i Canet, no han superat la barrera del 30% .
En cap dels nou municipis maresmencs el vot negatiu ha superat el 4,5%. Els vots en blanc també es mantenen per sota d’aquest nivell i els vots nuls són purament residuals.
Els membres de les diverses plataformes van aprofitar ahir per celebrar els resultats obtinguts i van coincidir a destacar que la victòria indiscutible del «sí» justificava amb escreix l’esforç realitzat en les últimes setmanes. A més, van esperonar els municipis que encara no s’han decidit a organitzar també consultes populars perquè «la taca d’oli de la participació» arribi a tot el territori català.

7 municipis més de la comarca estan preparant una consulta similar pels primers mesos del 2010.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics