URGENT

La Conca de la Tordera es troba en un estat entre dolent i pèssim

Compartiu aquesta història

Així ho diuen les dades de l’estudi de la qualitat dels rius, publicat per la Diputació de Barcelona. La conca del riu Tordera té un estat ecològic que oscil.la entre el dolent, mediocre i pèssim segons el tram.

Tan sols la capçalera del riu es salva d’aquesta valoració i en el seu punt inicial és on aconsegueix una millor qualificació ecològica, arribant a ser bona o fins i tot Molt bona.

L’informe de la Qualitat dels Rius ha estat elaborat dins el Programa de Qualitat Ecològica dels Rius de la Diputació de Barcelona, que des de fa 15 anys analitza la qualitat dels rius catalans.

L’estat ecològic es determina a partir de mesuraments de la temperatura de l’aigua, el PH, la conductivitat o la concentració d’oxigen dissolt i la presencia a l’aigua d’amoni, de nitrats, de fosfats, de clorurs o de sulfats. Amb aquests paràmetres es determina la Qualitat Ecològica de diferents punts de les conques dels rius.

 

La tordera ha estat analitzada en 13 punts del seu recorregut i només en 2 la qualitat ha estat qualificada de bona. A partir de St Celoni els indicatius de la qualitat baixa considerablement.

Pel que fa a la concentració d’amoni al riu, les aigües de La Tordera tenen un risc baix de toxicitat excepte alguns punts del centre de la conca i en el Delta.
Observant la concentració de nitrats, l’estudi conclou que s’ha millorat respecte anys anteriors.

L’informe conclou que l’activitat humana és la causant d’aquests residus. Els nuclis urbans i les indústries així com el mal funcionament de les depuradores són els principals focus d’aquests elements nocius.

MalgratConfidencial – DIBA – Ràdio Palafolls

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics