URGENT

Una desena d’entitats i associacions s’adhereixen a la plataforma organitzadora de la consulta per la independència a PLF.

Compartiu aquesta història

Abans de Nadal es va fer pública la voluntat de la Puput de encapçalar l’organització d’una consulta popular en referència a la independència de Catalunya. En un mes ja s’ha creat la plataforma que prepara aquest referèndum pel proper 25 d’abril i una desena d’entitats locals ja han mostrat el seu suport a la iniciativa. Ho han fet adherint-se al manifest de la plataforma.

Entre aquestes entitats hi ha la revista RiP, la comissió de festes, la cooperativa de pagesos, l’associació de veïns de St. Genís o la comissió de la Pubilla.
El manifest insisteix en el fet de la manca del dret al poble català a decidir el seu futur i la seva organització política. El manifest creu que les consultes, com la sobiranistes, haurien de ser sempre vinculants, ja que al cap i a la fi el que es fa es preguntar la voluntat als ciutadans, exercint així la base de la democràcia. La plataforma PLF decideix assegura que aquest és el punt de partida ja que no serà fins divendres quan es farà la presentació pública de la consulta popular. Ho diu Benjamí Costa, portaveu de PLF decideix.

A banda de les entitats i associacions adherides, el manifest ja té una 30a de persones adherides a través de la seva plana web, entre els quals hi ha regidors d’ERC, CiU i algun exregidor del PSC.

La Plataforma PLF Decideix prepara per aquest divendres al vespre la 1a assemblea al teatre, on es donarà informarà als interessats en participar a la consulta popular convocada a PLF pel proper 25 d’abril. Segons Costa, aquesta assemblea serà la presentació de l’entitat i la consulta popular i podrà servir per aconseguir noves adhesions.

PLF decideix preveu fer la consulta sobre la independència de Catalunya el dia 25 d’abril, igual que altres poblacions veïnes, com Pineda o Calella.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics