URGENT

La Generalitat i Europa ajudaran a recol.locar treballadors del tèxtil al Maresme.

Compartiu aquesta història

Fins a 288 persones afectades per expedients de regulació d’ocupació d’empreses del tèxtil de la comarca del Maresme podran beneficiar-se de les mesures de suport a la recol.locació que ahir va presentar la Generalitat.

En total es destinaran 650.000 euros, aportats pel Departament de Treball, per la Unió Europea i en menor mesura pels ajuntaments de Mataró i Tordera.

Aquesta mesura està destinada a beneficiar als aturats provinents d’expedients de regulació d’ocupació de 5 empreses del sector tèxtil del Maresme, entre elles Fibracolor o Indepunt.

El perfil de les persones afectades per aquests ERO és d’homes (en un 53% dels casos) d’entre 25 i 54 anys en la seva majoria i que de nacionalitat espanyola. Aproximadament la meitat tenen la qualificació d’operadors de maquinària tèxtil.

En concret, les persones involucrades en el procés de recol·lecció han estat entrevistades assessorats per en un servei de tutorització individual.

Aquesta tutorització està permetent ja que 123 persones es formin en activitats programables com, per exemple, alfabetització informàtica, treball social, zelador sanitari o vigilant de seguretat.

La presentació de les ajudes es va fer ahir amb la consellera de treballa Mar Serna i els alcaldes de Mataró i Tordera; Joan Antoni Baron i Joan Carles Garcia

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics