URGENT

PLF recull 240 quilos de residus orgànics el primer dia de recollida a grans productors.

Compartiu aquesta història

Aquesta és la quantitat que es va poder separar del rebuig en la primera recollida selectiva de la fracció orgànica a PLF. Aquest dilluns es va fer la primera recollida, tan sols a grans productors.

Des d’aquesta setmana i diàriament es passen a recollir porta a porta els residus orgànics generats per 19 establiments del nostre municipi, els primers en estrenar el nou servei que s’espera que per l’estiu ja estigui generalitzat a la resta de la població.

Entre aquests 19 establiments hi ha restaurants, centres educatius, residències d’avis, el mercat setmanal i el Marineland. La recollida del primer dia va ser escassa, ja que al ser dilluns, molts establiments tenien tancat per vacances.

PLF, a l’igual que els altres tres municipis que s’inclouen a la mancomunitat de residus de l’Alt Maresme, no ha pogut començar la recollida selectiva a tota la població en general per manca d’una instal·lació de transferència preparada. Mentre s’està a l’espera de l’acondicionament de la planta a Malgrat, s’ha decidit fer la recollida a grans productors, per evitar així una possible multa de la Generalitat. Ho explica Lluïsa Mérida, regidora de Medi Ambient de Malgrat, municipi inclòs a la mancomunitat juntament amb PLF, Pineda i Sta Susanna.

Mérida explica que el retard en l’aplicació de la recollida a la població en general serveix també per poder avaluar el servei a grans productors per poder millorar les possibles deficiències.

A Malgrat s’ha començat a recollir l’orgànica a una cinquantena d’establiments entre els que hi ha restaurants, carnisseries, supermercats, fruiteries, escoles, residències geriàtriques i indústries relacionades amb l’alimentació. Els hotels s’afegiran a la recollida a partir del mes de març, ja que ara estan tancats.

Pel mateix motiu, Sta. Susanna encara no ha començat la recollida d’orgànica, que als altres 3 municipis es farà cada dia al matí i porta a porta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics