PLF recull 240 quilos de residus orgànics el primer dia de recollida a grans productors.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta és la quantitat que es va poder separar del rebuig en la primera recollida selectiva de la fracció orgànica a PLF. Aquest dilluns es va fer la primera recollida, tan sols a grans productors.

Des d’aquesta setmana i diàriament es passen a recollir porta a porta els residus orgànics generats per 19 establiments del nostre municipi, els primers en estrenar el nou servei que s’espera que per l’estiu ja estigui generalitzat a la resta de la població.

Entre aquests 19 establiments hi ha restaurants, centres educatius, residències d’avis, el mercat setmanal i el Marineland. La recollida del primer dia va ser escassa, ja que al ser dilluns, molts establiments tenien tancat per vacances.

PLF, a l’igual que els altres tres municipis que s’inclouen a la mancomunitat de residus de l’Alt Maresme, no ha pogut començar la recollida selectiva a tota la població en general per manca d’una instal·lació de transferència preparada. Mentre s’està a l’espera de l’acondicionament de la planta a Malgrat, s’ha decidit fer la recollida a grans productors, per evitar així una possible multa de la Generalitat. Ho explica Lluïsa Mérida, regidora de Medi Ambient de Malgrat, municipi inclòs a la mancomunitat juntament amb PLF, Pineda i Sta Susanna.

Mérida explica que el retard en l’aplicació de la recollida a la població en general serveix també per poder avaluar el servei a grans productors per poder millorar les possibles deficiències.

A Malgrat s’ha començat a recollir l’orgànica a una cinquantena d’establiments entre els que hi ha restaurants, carnisseries, supermercats, fruiteries, escoles, residències geriàtriques i indústries relacionades amb l’alimentació. Els hotels s’afegiran a la recollida a partir del mes de març, ja que ara estan tancats.

Pel mateix motiu, Sta. Susanna encara no ha començat la recollida d’orgànica, que als altres 3 municipis es farà cada dia al matí i porta a porta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics