URGENT

A PLF només s’han vacunat 150 persones contra la grip A

Compartiu aquesta història

Tot i l’alarma aixecada a mitjans de l’any passat arran de l’aparició de la Grip A, la campanya de vacunació a PLF ha seguit els esquemes generals, i el nombre de persones que s’ha vacunat ha estat molt per sota de les previsions.

De fet fonts sanitàries locals calculen que sols un 15% de la població de risc es va vacunar contra aquesta grip. Això en nombre absolut de persones vacunades es tradueix en uns 150 palafollencs que van rebre aquesta vacuna, majoritàriament durant els primers dies de la campanya de vacunació.

Això ha fet que la gran majoria de dosis hagin estat ja retornades al Ministeri de Sanitat, que les custodiarà en previsió d’un possible rebrot de la Grip A.

Marta Azuara, infermera del CAP de PLF explica la incidència de la campanya a PLF i alhora apunta que la grip podria tornar a reaparèixer de nou pròximament.

La grip A ha causat a Catalunya 48 víctimes mortals i manté a una dotzena de pacients a l’UCI de diferents hospitals.
D’altra banda, l’activitat gripal ha mostrat e n les últimes setmanes una taxa d’incidència de 60 casos per cada 100.000 habitants, molt per sota del llindar epidèmic que se situa en els 100 casos.

A PLF el percentatge de vacunes per la grip A respecte a la població de risc és molt inferior que al percentatge de persones que sí s’han vacunat de la grip estacional. Com és habitual, el 60% de palafollencs que tenen recomanat vacunar-se, ja ho han fet, tot i que Azuara explica que no s’ha detectat encara cap brot important de grip.

Cada any es vacunen d’aquesta grip estacional unes 1000 persones a PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics