URGENT

Divendres està previst acabar les obres de l’avd Costa Brava.

Compartiu aquesta història

La regidoria de serveis ha explicat que aquestes obres, que mantenen tallada l’avinguda Cost Brava entre el carrer Mas Pinell i el camí del Roig, s’han incorporat al Pla Director del Clavegueram per tal de garantir l’èxit de l’actuació.

Aquestes obres, que haurien d’estar acabades a finals d’aquesta setmana, no estaven incloses d’entrada a l’actuació global de clavegueres, però finalment s’hi ha hagut d’intervenir-hi per separar les aigües fecals i les de pluja per evitar la sobre explotació de canonades. Ho explica el regidor de Serveis, Joan Gallard.

Un cop finalitzi l’actuació a l’avd Costa Brava, es donarà per acabada l’aplicació del Pla director de PLF que en dues fases diferents ha canviat gran part del sistema de clavegueres del centre de la població i del Barri Sta. Maria, per garantir que el sistema pugui absorbir millor i separadament les aigües brutes i les pluvials. D’aquesta manera es vol evitar situacions com les que es va viure al municipi ara fa 4 anys, quan PLF es va inundar després d’un aiguat. Segons Gallard, l’entrada en funcionament de les noves clavegueres hauria d’evitar noves inundacions.

Les obres d’aquesta fase del Pla director les duu a terme l’empresa Sorea, per un import d’adjudicació de més de 260 mil€. Les obres compten amb una subvenció de la Generalitat i la part que no cobreix l’ajuda del govern es repercutirà a tots els usuaris, cosa que implicarà aproximadament un cèntim més a la factura de l’aigua dels palafollencs.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics