URGENT

Iniciativa demana que PLF doni suport al tramvia entre PLF i Lloret

Compartiu aquesta història

El tramtordera és la proposta de Víctor Catalan, un jove estudiant d’arquitectura que, ara fa un any, en el treball de 2n de Batxillerat va projectar un tramvia que unia PLF amb Lloret passant pel centre de les poblacions.

La proposta ha sobrepassat l’àmbit acadèmic i els ajuntaments d’aquests municipis han començat a debatre en els plenaris sobre la possibilitat de posar en marxa aquest nou sistema de transport públic que està ben vist per Blanes i per Lloret.

PLF tractarà al proper plenari la proposta a través de la moció presentada per Iniciativa per Catalunya. Es tracta de la mateixa moció que s’ha tractat en d’altres ajuntaments. Ho explica el portaveu de la formació a l’Ajuntament de PLF, Juan Andrés Osorio, qui recorda que ara com ara Lloret és quasi inaccessible amb transport públic des de PLF.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, ja va anunciar fa unes setmanes que la proposta la veia amb bons ulls. De fet segons ha sabut aquesta emissora, l’alcalde i la regidora de transports de PLF, Antònia Petit s’han reunit ja amb l’estudiant per conèixer de primera mà el projecte de tramvia.

La Generalitat, en canvi preveu la construcció d’un carril bus per unir les poblacions de Blanes i Lloret, per incentivar el transport públic i per alleugerir el trànsit de vehicles privats.
Osorio creu que un dels principals esculls per no tirar endavant el tramtordera és el seu cost, però recorda que el tramvia podria solucionar problemes de mobilitat a la zona.

El Tramtordera començaria a PLF i connectaria amb Lloret passant pels centres d’aquestes poblacions i Blanes. Tindria un pressupost de 75 milions d’€ , els ajuntaments de les tres poblacions haurien de cedir els terrenys i l’empresa adjudicatària hauria de costejar el cost de l’obra per disposar d’una concessió a 40 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics