URGENT

L’aigua de la Tordera ha augmentat 2 graus de temperatura en els últims 30 anys.

Compartiu aquesta història

Així ho determinen els resultats del projecte ACCUA elaborat per Caixa Catalunya i que també ha controlat 2 rius catalans més.
L’estudi avalua la vulnerabilitat de les conques centrant-se en les característiques territorials d’aquestes zones i tenint en compte tan els efectes del canvi climàtic com els usos del sòl i la gestió del territori.

S’ha analitzat la temperatura de les conques per tal d’observar l’evolució climàtica més recent. És d’aquestes anàlisis d’on es desprèn que la temperatura mitjana anual de la Tordera s’ha incrementat en gairebé dos graus en les darreres tres dècades fins a situar-se en els 13,6 graus centígrads.

L’estudi també determina que a la Tordera els terrenys forestals han experimentat un canvi important i, per exemple, on abans hi havia un dens arbrat ara hi ha grans espais de matolls. A banda d’això, l’estudi també conclou que l’agrigultura ha patit un important retrocés.
Amb aquestes variables es pretén simular les disponibilitats d’aigua de la Tordera durant les properes dècades considerant que la demanda ha augmentat en els darrers anys a les viles costaneres i s’ha moderat en els municipis de l’interior.
El projecte està coordinat pel Centre de Recerca i Aplicacions Forestals i hi participen investigadors universitaris.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics