URGENT

Blanes vol que tots els garatges i magatzems paguin la taxa de guals

Compartiu aquesta història

Un estudi encarregat pel Govern de Blanes ha detectat que hi ha prop de 2.000 residents que no paguen aquest import ja que els seus domicilis estan situats en carrers d’ús per a vianants o on els cotxes tenen prohibit estacionar-hi.
Per al regidor d’Hisenda, això representa un greuge comparatiu respecte als altres 2.000 ciutadans que si paguen aquesta taxa. Per això, l’Ajuntament ha notificat a tots els propietaris de garatges o magatzems que poden usar-se per estacionar-hi el vehicle, que hauran de pagar aquest impost, amb caràcter retroactiu des de l’any 2007 fins a l’actualitat.

El PSC ja ha protestat al·legant que hi ha veïns que utilitzen aquests espais com a magatzem o com a vivenda i, per tant, estarien exempts de sufragar aquesta contribució.
Els socialistes també critiquen que en base a aquest estudi el govern hagi decidit cobrar retrospectivament aquesta taxa d’ús de les voreres públiques, i acusa al govern d’afany recaptatori.
El govern explica que la mesura s’ha dut a terme per regularitzar la situació i especifica que si hi ha algun veí que no usa els baixos de casa seva com a aparcament haurà de presentar un escrit a l’Ajuntament per provar-ho i se li tornarà l’import.
Els socialistes demanen que s’ofereixi un temps a la ciutadania per sol·licitar els guals i que, des del mateix moment, es comenci a exigir el pagament de la taxa corresponent a l’any 2010 sense tenir en compte els anys anteriors.
Diari Girona

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics