URGENT

Lloret demana que es consideri l’opció del tramvia, sense renunciar al carril bus.

Compartiu aquesta història

Els grups de l’Ajuntament de Lloret han aprovat aquesta setmana una moció conjunta que demana a la Generalitat que prengui en consideració la viabilitat del tramtordera, el projecte de construcció d’un tramvia entre PLF, Blanes i Lloret. La moció, però també remarca que en cap cas aquesta demanda significa la renúncia al projecte del carril bus fins a Blanes, que ja està tirant endavant.

La moció va ser aprovada per unanimitat, però després d’un debat intens, ja que l’equip de govern no volia que el suport al tramvia excluies el carril bus, projecte que ja ha rebut el suport del govern català, que pensa invertir-hi 30 milions d’euros.

És per això que en el redactat final de la moció s’especifica com a primer punt la demanda d’implantar un carril bus entre les poblacions de Blanes i Lloret, i, seguidament ,es sol·licita que es prengui en consideració la viabilitat del projecte del tramvia.
De fet, el govern català sempre ha explicat que les obres del carril bus es podrien aprofitar en un futur per al tramtordera, tot i que reconeix que ara com ara no està a l’agenda governamental.
A finals de l’any passat també es va aprovar per unanimitat una moció de suport al tramvia a Blanes, on en principi el projecte presenta menys dubtes al conjunts dels grups del consistori.

Ara s’espera que aquesta moció es presenti al febrer a PLF, a petició d’Iniciativa i que el PSC, amb majoria absoluta, ja ha anunciat que veu amb bons ulls.

 El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics