URGENT

Nova campanya de control sobre la tinença d’animals de companyia.

Compartiu aquesta història

La Policia Local ha començat aquesta setmana una nova campanya informativa sobre les responsabilitats de tenir un animal de companyia. En concret la campanya controlarà els gossos de PLF i la seva presència al carrer. La campanya inclou l’edició d’un tríptic explicatiu de la normativa bàsica de comportament així com les infraccions més habituals i les seves sancions.

Les més habituals són no portar el gos lligat mentre es passeja, no recollir els excrements dels animals de la via pública o passejar per zones on no està permès.

En el cas de gossos perillosos cal sumar-hi el fet de no portar morrió o no portar l’Assegurança de responsabilitat civil.

El fet de no seguir la normativa municipal pot comportar sanciona econòmiques que poden oscil·lar entre els 60 i els 30 mil € segons la seva gravetat.

Aquesta campanya informativa ha de durar un mes, i la duu a terme el cos d’agents cívics incorporat a l’Ajuntament a l’inici d’any.

Arribats al març, un cop acabada la campanya informativa, la Policia Local començarà a multar els incompliments de la normativa de tinença d’animals.

L’any 2009 la Policia Local va interposar 12 denúncies per infraccions a la llei de gossos perillosos, i una 10a més per incompliments generals de la normativa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics