URGENT

Reunió entre ajuntaments per coordinar el Programa d’Arranjament d’Habitatges per a la Gent Gran.

Compartiu aquesta història

Ahir 7 Ajuntaments de la comarca, entre ells el de PLF, es s’han reunit aquest dimecres a Malgrat per tal de poder coordinar-se en l’entrada en funcionament de les ajudes per rehabilitar les vivendes de la gent gran.

L’objectiu d’aquest programa és doble. D’una banda vol millorar l’accessibilitat dels domicilis de la gent gran mitjançant petites obres que incrementin la seva autonomia i de d’altra banda vol incentivar l’ocupació de persones en atur o en procés d’inserció sociolaboral.

Els beneficiaris dels arranjaments són persones grans, majors de 65 anys, amb mancances en l’autonomia personal i amb pocs recursos econòmics i les persones majors de 80 anys que viuen soles o amb altres persones grans.
Entre lews actuacions previstes en el programa hi ha intervencions en banys com ara la instal·lació de plats de dutxa, pica de lavabo, agafadors i baranes.
Intervencions en cuines com la substitució de cuina de gas per una cuina elèctrica o Instal·lacions elèctriques amb actuacions de millora de la seguretat i l’accessibilitat.
També es preveuen altres petites millores d’accessibilitat: adaptació de portes i manetes o la creació de rampes.

En la reunió d’ahir els ajuntaments van coordinar les actuacions dels diferents tràmits que cal seguir com les tramitacions de documents, l’execució de l’arranjament i les visites de comprovacions, entre altres.

El Programa d’Arranjament d’Habitatges per a la Gent Gran està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i també comptarà amb fons del propi ajuntament
Aj Malgrat / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics