URGENT

Les parròquies de PLF tenen assignat un diaca

Compartiu aquesta història

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha ordenat aquest diumenge els tres primers diaques permanents de la diòcesi de Girona.
Un d’aquests 3 diaques té com a destinació les parròquies de PLF.
Es tracta de Joan Robé, de 55 anys i natural de Canet, que des de jove volia ser diaca, tot i que llavors no existia aquesta figura. Robé explica que un diaca és el primer estament del clergat i que és l’element d’unió entre els laics i el clergat.

Els diaques, que tenen el tractament de mossèn, poden fer les tasques dels capellans, tot i que no poden confessar, fer l’extremunció i consagrar. Això significa que poden fer qualsevol cerimònia sense missa.
Robé, que treballa a la cúria de Girona, és a dir a la secretaria del bisbat, explica que la designació a les parròquies de PLF significa que ajudarà al capellà del nostre poble en reunions o actes en els que ell no hi pugui ser.

La incorporació a la diòcesi de Girona d’aquesta figura coincideix actualment amb la manca de capellans que hi ha al Bisbat. Tot i això, el bisbe de Girona Francesc Pardo, ha alertat que la figura no s’instaura per compensar la falta de preveres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics