URGENT

Els alumnes de 1r d’ESO ja tenen els seus ordinadors portàtils per estudiar.

Compartiu aquesta història

Aquest migdia s’han entregat els ordinadors portàtils que a partir d’ara seran l’eina de treball dels estudiants de 1r d’ESO de l’IES de PLF.

A partir d’ara, els alumnes d’aquest curs deixaran de banda els llibres de text, i totes les matèries es treballaran a classe amb l’ordinador portàtil, que també es coneix com a Continguts digitals.

Aquest canvi ha obligat ha acondicionar les aules de 1r d’ESO on es treballarà amb els ordinadors. A partir d’ara el professor treballarà amb una pantalla gegant que actuarà com la tradicional pissarra. S’han instal·lat endolls, connexions wifi a internet i altaveus que permetran escoltar documents sonors al mateix desenvolupar la classe.
Segons en Miquel Quintana, professor mestre de matemàtiques de l’institut, el fet d’utilitzar l’ordinador a l’aula a partir de la setmana que ve permetrà que les classes siguin molt més actives i dinàmiques.

La introducció del nou sistema pedagògic ha obligat també als mestres a familiaritzar-se amb l’ús de les noves tecnologies en l’ensenyament de les diferents matèries. Quintana explica que els alumnes de 1r han hagut de pagar la meitat del cost de l’ordinador, uns 150€, ja que l’altre meitat està subvencionada per la Generalitat de Catalunya.

Aquest ordinador és propietat de cada alumne que l’utilitzarà fins que acabi l’institut. Cada any caldrà que s’actualitzin els continguts pedagògics digitals amb els que es treballarà a l’aula.

Els alumnes estan ja preparats per començar a treballar a través de l’ordinador i ja saben com seran les classes a partir de dilluns. Ens ho han explicat l’Arnau Nonell i l’Andrea Moreno.

Aquest nou sistema permetrà també als pares controlar la feina que fan els alumnes, ja que podran entrar a l’ordinador i comprovar els deures que tenen marcats i els terminis d’entrega.

Els ordinadors dels alumnes són de la marca Toshiba i són dels coneguts com NoteBook, amb una pantalla de 10 polsades.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics