URGENT

Ahir es va presentar el projecte que remodelarà la Torre de Can Serra de Malgrat.

Compartiu aquesta història

 

Aquesta torre modernista remodelada i el nou arxiu municipal esdevindran les peces clau d’una actuació urbanística anomenada centre cultural de Can Serra, al carrer de Mar. Es tracta de l’espai de la pròpia Torre i del desaparegut Hotel Bombay.

Pel que fa a la torre, es transformarà en un espai que recuperarà els elements amb què va ser dissenyat a principi del segle passat. Un cop remodelada serà la seu de l’Oficina de Gestió Tributària (OGT) de la Diputació, que ocuparà la planta baixa, i també disposarà d’una sala polivalent. Les obres començaran en els dies vinents i tenen un pressupost d’uns 800.000 euros, dels quals 400.000 han estat subvencionats per la Generalitat.

La construcció del nou arxiu municipal, que ocuparà l’altre costat de la parcel·la, costa el doble i l’Ajuntament ha aconseguit incloure’l dins el nou fons estatal.

Aquest edifici, segons l’artquitecte responsable, ha estat concebut com a contrapunt de la torre.

La principal característica de l’arxiu, de tres plantes, és la llum que s’ha buscat en forma de gelosies. L’edifici aplicarà mesures d’estlavi energètic que podran permetre un estalvi del 81% d’energia respecte a altres edificis semblants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics