URGENT

Una avaria, ja resolta, deixa de nou sense llum a 100 mil persones ahir a la tarda.

Compartiu aquesta història

 

Ahir a les 7 de la tarda es va produir una nova avaria en una línia entre Tordera i Lloret que va deixar parcialment sense llum uns 100.000 ciutadans de cinc municipis gironins, segons va informar ahir la Generalitat.

En concret, van resultar afectades les poblacions de Lloret de Mar (30.000 usuaris ), Tossa de Mar (amb 6.500), Platja d’Aro (34.000 ciutadans), Sant Feliu de Guíxols (amb 22.000) i Santa Cristina d’Aro (5.100 habitants).

Unes hores abans, Endesa els va xifrar en 80.000 afectats i a les deu de la nit va dir que ja s’havien reduït a 20.000. De matinada la companyia va poder tornar a normalitzar la situació.

L’alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, va explicar que l’ensurt va afectar inicialment totes les cases i progressivament es va anar recuperant el subministrament. Des de Sant Feliu de Guíxols, l’alcalde, Pere Albó, va explicar que es va recuperar l’electricitat al cap d’una hora i mitja, i va assegurar que no vol “que es toqui cap generador del municipi fins que les línies estiguin consolidades”.

De fet al llarg del dia d’ahir diverses poblacions van desconnectar els seus aparells electrògens per connectar-se de nou a la línia que s’havia reparat. Amb la nova apagada, en la majoria de casos es va haver de tornar a posar en marxa els generadors.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics