URGENT

90 joves faran l’olimpíada de matemàtiques dijous a PLF.

Compartiu aquesta història

 

Alumnes de l’Eso i batxillerat dels centre de secundària del Brianxa de Tordera, del Chanel de Malgrat i de l’IES de PLF faran aquest dijous al nostre municipi les proves Cangur.

Aquestes proves Cangur són una activitat que vol estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes.

Les cangur consisteixen en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Ens ho ha explicat Ivonne Cardenas, professora del Departament de Matemàtiques de l’IES de PLF.

Aquestes proves es fan simultàniament a arreu d’Europa i els anunciats són els mateixos per a tots els estudiants participants i són preparats en una reunió internacional dels membres de l’associació.

Llavors els participants i les participants d’arreu d’Europa i d’altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d’una hora i un quart per intentar resoldre’ls. Els millors en aquestes proves aconsegueixen premis interessants.

L’institut de PLF enguany ha esdevingut centre oficial per fer aquestes proves, i per això acollirà estudiants d’altres municipis veïns que participen a la iniciativa. De PLF hi prendran part 24 estudiants, la majoria dels quals de 4t d’ESO.

Les proves començaran dijous a les 10 del matí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics