URGENT

L’alcalde de PLF denuncia manca d’inversions de les elèctriques.

Compartiu aquesta història

 

Avui Fecsa Endesa ha assegurat que 12 dies després de la nevada ja no queda cap llar sense subministrament elèctric a Catalunya derivat del temporal del dia 8.

A causa de la nevada uns 200 mil catalans van quedar sense llum, bàsicament a les comarques gironines. Unes llars que han anat recobrant la normalitat paulatinament i en part gràcies a generadors elèctrics.

Segons l’alcalde de PLF la nevada l’únic que ha posat de manifest és l’estat de les infrastructures elèctriques. Valentí Agustí parla de manca d’inversió i de xarxa feta pols abans ja de la nevada.

A PLF es va trigar 7 dies en restablir totalment el subministrament elèctric a les zones afectades.

Segons l’alcalde la situació torna a posar de manifest el debat sobre les privatitatzacions d’empreses públiques a Espanya. Per Agustí han estat “pa per avui, fam per demà”.

Fecsa Endesa ha començat aquesta setmana una campanya en la que assegura que les línies estaven en un estat òptim abans de les nevades del dia 8.

En alguns diaris, avui Endesa parla de catàstrofe i posa l’accent en la manca d’infrastructures que fa més de 10 anys que vol desenvolupar però que no rep el vist i plau, en referència a la MAT.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics