URGENT

L’Ajuntament aprova la moció del tramvia mentre la Generalitat demana no fer volar coloms

Compartiu aquesta història

 

Els 5 grups municipals a l’Ajuntament de PLF van aprovar divendres per unanimitat la moció presentada per Iniciativa que demanava donar suport a la construcció d’un tramvia que unís les poblacions de PLF i Lloret passant per Blanes.

Aquesta possibilitat estava plantejada en el treball de Batxillerat d’un jove blanenc, Víctor Catalan, que aquest divendres va ser al plenari per tal d’explicar les principals característiques del tramtordera, el nom que ha rebut la proposta.

Segons la proposta, la línia de tramvia tindria 19 parades en els 12 km de recorregut total, que es completarien en 20 minuts. Segons les dades del propi Catalan la línia seria utilitzada per unes 9000 persones de mitjana al dia.

Mentre a PLF es donava el vist-i-plau a la proposta del Tramtordera , a Malgrat de Mar, el secretari per la mobilitat del govern català, Manel Nadal, explicava que amb la conjuntura de crisi actual, cal apostar per projectes factibles i viables.

Tot i reconèixer que es un projecte interessant, Nadal va assegurar que la Generalitat només es planteja la construcció del carril bus per unir les poblacions de Blanes i Lloret per carretera i assegurava a RP, que no era moment de fer volar coloms.

Tot i això, s’ha deixat clar des del govern, que en un futur es podria utilitzar la infrastructura del carril bus per poder instal·lar les vies per a una tramvia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics