URGENT

L’administració haurà de pagar les factures a 30 dies el 2013.

Compartiu aquesta història

 

La Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç del Congrés dels Diputats ha aprovat, una proposició de llei per limitar a 30 dies el termini en què l’administració ha de pagar les empreses proveïdores. A partir d’ara, l’administració haurà de pagar en un termini màxim de 30 dies, mentre que el sector privat ho haurà de fer a 60 dies a partir del moment en què els seus proveïdors lliurin els béns o prestin els serveis contractats.

Segons algunes estadístiques dels grups parlamentaris, actualment el termini efectiu de pagament és d’uns cent dies en el sector privat, de 140 en l’administració central, de 150 a l’autonòmica i de 7 mesos als ajuntaments.

La iniciativa, preveu que les diferents administracions vagin adequant-se progressivament a la norma. A partir de l’1 gener del 2011 caldrà liquidar en 50 dies; a 40 dies el 2012, i a 30 dies a començaments del 2013.

El regidor d’hisenda de PLF, Josep Ribas, explica que serà complicada l’adaptació dels Ajuntaments a la llei, però ha recordat que moltes factures endarrerides es deuen al retard de les administracions superiors, com l’estat o la generalitat, en donar les subvencions. Segons Ribas si aquestes administracions paguen a temps, els consistoris podran també adequar-se als terminis.

Tot i això, Ribas explica que el pagament a 30 dies de la data de la factura serà complexa, ja que el simple procés administratiu d’algunes factures, ja necessiten algunes setmanes.

Ara com ara, l’Ajuntament de PLF té una mitjana aproximada als 4 mesos per pagar les seves factures, tot i que hi ha casos, bàsicament en les despeses no ordinàries, que el termini es pot prolongar .

Les PIMES calculen que la nova llei estalviarà 10.000 milions a les empreses.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics