URGENT

L’Ajuntament de Malgrat no retirarà de moment la bandera de PLF que oneja a la Pilona.

Compartiu aquesta història

 

Abans de setmana santa un grup de desconeguts van aprofitar un matí per instal·lar una bandera de PLF a la Pilona del municipi. Des de llavors, fa més de 3 setmanes, la bandera oneja en aquesta plataforma marina, que és un indret emblemàtic per la població veïna de Malgrat.

Segons han confirmat fonts municipals a RP, no hi ha intenció de treure aquesta bandera de la Pilona, i per tan la temporada turística començarà a Malgrat amb la bandera de PLF en aquest punt del municipi.

El muntatge de la bandera palafollenca va ser a consciència utilitzant fins i tot aparells especialitzats i ancorant el pal per garantir la seva supervivència en el temps. El grup es va acostar a l’antiga plataforma utilitzant piragües i van acabar la instal·lació a mig matí.

Els protagonistes de l’acció, un grup de joves palafollencs, han desvetllat que feia temps que volien fer aquesta acció, que sembla no té connotacions ni voluntat política.

Ara l’Ajuntament de Malgrat haurà de decidir què fer amb aquesta bandera de PLF que presideix aquest element. Justament les formacions polítiques de Malgrat van acordar fa uns mesos treballar per mantenir i conservar aquesta plataforma marina, un vestigi del passat miner de Malgrat de Mar. Aquesta plataforma era part del sistema de trasllat aeri del material des de la mina de Can Palomeres fins els vaixells de carrega.

Segons ha sabut RP, l’Ajuntament de Malgrat ha encarregat ja un estudi d’alternatives per a la conservació i manteniment de la Pilona, just 100 anys després de la seva construcció. L’estudi també ha de fer una recopilació històrica de la construcció i explotació de la línia de transport de material mineral a Malgrat.

Imatge de la Pilona aquesta setmana (RP)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics