URGENT

Comença el judici a un mosso per la mort d’un noi esquizofrènic a Malgrat

Compartiu aquesta història

L’Audiència de Barcelona jutjarà a partir d’avui  el mosso d’esquadra que va matar a trets un noi esquizofrènic que l’amenaçava amb un pic el maig del 2007, a Malgrat.

El Jove, de 33 anys, feia dies que no volia prendre la medicació i els seus pares havien alertat a les autoritats per por del que podria passar.

Dies després els Mossos van anar al domicili del noi alertats per la mateixa família i amb l’objectiu de donar suport als sanitaris del SEM que intentaven sense èxit atendre el jove, que tenia un brot d’esquizofrènia.

Llavors el jove va fugir cap al bosc i a les 5 de la matinada va tornar i es va tancar al garatge de la casa familiar on es va fer amb un casc i un pic. Llavors va sortir del garatg i, de forma amenaçadora, es va dirigir cap al mossos. Segons sembla l’agent va disparar alguns trets a l’aire per aturar el jove, i en veure el noi continuava avançant cap a ell.

Segons el fiscal, el noi va alçar el pic contra el mosso, que, «sense cap altra possibilitat de defensa», va disparar almenys quatre trets contra el noi, que va morir allà mateix.

Un altre tret va tocar el pare del noi, que estava prop de la porta del garatge, a més de vint metres de l’agent, i que va haver d’estar nou dies hospitalitzat.

La fiscalia creu que el mosso va actuar en legítima defensa i demana que sigui absolt dels delictes d’homicidi i de lesions. La família, però, considera que els Mossos van actuar desproporcionadament i exerceixen com a acusació particular. El cas va aixecar polseguera perquè va reobrir el debat sobre la utilitat de les pistoles elèctriques per immobilitzar malalts mentals amb crisis greus, i altres persones que mostrin una actitud violenta respecte a la policia. També es va qüestionar la idoneïtat del protocol d’atenció a malalts mentals.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics