URGENT

La participació a la consulta al Maresme arriba al 15’7%.

Compartiu aquesta història

 

La tercera onada de consultes populars sobre la independència de Catalunya va obtenir uns resultats semblants als de l’onada del 28 de febrer a la comarca del Maresme.

De nou la participació global es va mantenir per sota de la mitjana catalana, situada en el 20%, i de mitjana, en els 11 pobles de la comarca que van organitzar el referèndum, la participació s’ha situat en el 15,7%.

Hi ha 3 pobles amb més d’un 25% de participació. És el cas de Teià, amb un 30.8%, St. Iscle, amb un 28.3% i Cabrera amb un 27.3%.

A l’altra banda de la balança es situen poblacions com Tordera amb un 9.85% o el 12.44% de Pineda. De fet les dades de l’Alt Maresme són les més baixes de la comarca. Malgrat va tenir un 13.4%, Sta. Susanna 13.7% i Calella, que va ser l’única a la zona per sobre la mitjana comarcal, amb un 18.9%

La jornada es va desenvolupar sense complicacions destacades a excepció dels problemes informàtics viscuts a Calella i Pineda. De bon matí i també abans d’acabar la jornada, el servidor informàtic de la plataforma Decidim.cat va fallar «a causa d’un atac informàtic».

Aquest incident va provocar que el recompte de les dades s’alentís més del compte.

Com era d’esperar, el sí s’ha imposat en els 11 municipis maresmencs que ahir van fer la consulta. En tots els casos, va superar sense problemes el 90%. Pel que fa als vots del «no», no van superar el 6% en cap localitat de la comarca.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics