URGENT

Nylstar supera el concurs de creditors.

Compartiu aquesta història

 

Prop de tres anys després de presentar-se el concurs de creditors, l’antiga suspensió de pagament, de Nylstar de Blanes, l’antiga Safa, el Jutjat Mercantil de Girona ja n’ha dictat la sentència d’aixecament.

L’empresa, que compta amb 242 treballadors, va ser comprada per subhasta judicial pel grup Praedium, especialitzat en la compra d’actius immobiliaris i industrials en crisi. El valor d’adquisició del 100% de les accions de la factoria blanenca va ser d’1 milió 800 mil euros.

Des que es va comprar l’empresa, al gener del 2009, s’ha intentat sortir del concurs de creditors en què es trobava immersa. La consellera delegada de Nylstar, Montse Figueras, ha concretat que la resolució del Jutjat Mercantil de Girona representa “un èxit”, i més tenint en compte que la seva producció es destina al sector tèxtil.

El pla de viabilitat que es va començar a aplicar a l’empresa ha resultat ser efectiu, i ha permès que les estimacions de facturació per aquest 2010 siguin de 50 milions. Pel que fa a la producció, es preveu que la factoria tanqui l’any havent produït 12.000 tones de fil de niló. Aquesta xifra, però, es preveu anar incrementant fins arribar al sostre de producció de l’empresa blanenca, que se situa en les 18.000 tones. Entre les accions que s’han portat a terme per assegurar la viabilitat de l’empresa, hi ha l’obertura de nous mercats. Entre aquests es troba l’asiàtic, amb vendes a Corea, Xina i Hong Kong.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics