URGENT

Incunart plega, deixant a mitges els vestuaris de la Figuerassa i a 32 persona a l’atur

Compartiu aquesta història

 

Feia temps que es temia pel tancament de l’empresa Incunart, amb seu a Sta. Susanna.

L’empresa va presentar concurs de creditors al febrer per falta de liquiditat, i des de fa unes setmanes els 32 treballadors tenen un permís retribuït, un cop Incunart ja ha presentat l’expedient per rescindir el contracte a tota la plantilla, i abans no percebin el subsidi de l’atur

Segons CCOO, el tancament ha agafat per sorpresa els treballadors ja que des de principi d’any estaven negociant a través d’Inspecció de Treball aspectes laborals en què estaven en desacord amb l’empresa. Al gener els treballadors havien convocat una vaga per aconseguir millores laborals, que van desconvocar abans de d’iniciar-se.

Ara, els treballadors esperen analitzar la documentació que han reclamat als advocats de l’empresa sobre les pèrdues i els deutes acumulats. Segons expliquen, el fet de treballar per a molts ajuntaments, entre ells els de PLF, no ha facilitat les coses perquè molts d’ells s’han endarrerit en els pagaments i han acumulat més deute.

Tot i la difícil conjuntura econòmica, també ho atribueixen a una mala gestió que ha accelerat el tancament de l’activitat.

Els representants dels treballadors confien poder arribar a un acord amb l’empresa per millorar la indemnització mínima de 20 dies per any treballat. Tot i així, els sindicats reconeixen que la situació financera de l’empresa és complicada i recorden que la nau situada al costat de la carretera N-II, està embargada per Hisenda.

Entre d’altres Incunart era l’encarregada de les obres dels vestuaris de la Figuerassa a PLF, que fa dies que està aturada. L’empresa també va ser l’encarregada de fer el nou camp de futbol de Malgrat o d’acondicionar els exteriors del nou pavelló esportiu

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics