URGENT

Iniciativa demana que es promogui la contractació d’aturats palafollencs per netejar els boscos.

Compartiu aquesta història

 

Els ecosocialistes han presentat 4 mocions per ser tractades a la propera sessió plenària.

Entre aquestes mocions, Iniciativa demana que l’Ajuntament de PLF promogui la contractació d’aturats palafollencs davant la campanya de neteja de boscos. Vol que les partides econòmiques especifiques per netejar els boscos després de les nevades del mes de març, s’emprein en la contractació de palafollencs en situació d’atur.

Segons els ecosocialistes d’aquesta manera es genera treball i alhora es protegeix el medi ambient.

Els ecosocialistes també demanaran que l’equip de govern compleixi amb el ROM, el Reglament de l’Orgànic Municipal. Aquest document és el que marca, entre d’altres, el funcionament del plenari en aspectes com ara el temps d’intervenció per grups i també la periodicitat de les sessions plenàries. Segons els ecosocialistes, l’aplicació del ROM permetria exercir els drets als ciutadans i als partits polítics.

El regidor portaveu d’iniciativa, Juan Andrés Osorio, destaca aquestes dues mocions.

A banda d’aquestes mocions , els ecosocialistes demanaran que PLF es sumi a la creació d’una nova comarca que aglutini els municipis de l’anomenada Selva Marítima, a l’igual que va fer Blanes fa unes setmanes.

L’última moció presentada per Iniciativa i que es tractarà a la propera sessió plenària demana que PLF es posicioni a favor de la investigació dels crims del franquisme i alhora que doni suport al Jutge Baltasar Garzón davant l’inici de diferents accions judicials derivades de la investigació d’aquests crims.

Amb aquestes 4 mocions ja en són 5 les que es tractaran al proper plenari, ja que cal sumar-hi la presentada pel PP sobre la immigració. Precisament Iniciativa ha demanat que els palafollencs vagin a la sala de plens per opinar sobre aquesta proposta popular que els ecosocialistes consideren xenòfoba i que atenta contra la dignitat dels immigrants. Osorio diu que cal tenir memòria i assegura que no es pot crear in col·lectiu d’immigrants invisibles.

Tot i que encara no està convocat formalment tot sembla indicar que el proper ple serà el divendres 14 de maig.

Bloc d’Iniciativa de PLF

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics