URGENT

Conflicte entre l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat per l’acabament de les obres del passeig.

Compartiu aquesta història

 

L’Ajuntament de Blanes (Selva) i la Generalitat no es posen d’acord sobre qui ha d’acabar les obres que el Govern ha fet per arreglar i enfortit el passeig marítim de la població a la zona dels càmpings. Aquest passeig s’ha vist efectat en diferents ocasions per culpa dels temporals marítims que l’han esfondrat diverses vegades.

L’Ajuntament assegura que el govern català no ha acabat de fer el que havia promès, mentre que la Generalitat dóna les obres per finalitzades.

El resultat d’aquest malentès són quatre accessos del passeig cap a la platja sense escales i descoberts. Això vol dir que hi ha punts on el passeig hauria de comunicar amb la platja a través d’una escala, que no hi és, accessos que no s’han tapat i que tenen desnivells de fins a tres metres d’alçada. Segons l’Ajuntament aquesta situació és molt perillosa, ja que molta gent salta aquest desnivell per accedir a la platja.

L’alçada, però, no és l’únic perill. L’escullera que després de les obres s’ha situat sota els accessos fa augmentar, segons Lillo, la perillositat de la zona.

Protecció Civil ha emès un informe advertint dels perills d’aquesta situació i ha demanat a l’Ajuntament de Blanes que “tanqui totalment” els accessos per evitar que la gent caigui mentre no s’arribi a una solució. De moment, l’accés està restringit amb unes tanques, però l’Ajuntament està preparant unes altres tanques de ferro, més sòlides, que evitin el pas.

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics