URGENT

Entra en vigor la nova llei de trànsit.

Compartiu aquesta història

 

La nova llei suposa modificacions importants, ja que rebaixa la sanció d’algunes infraccions, mentre que d’altres les castiga més.

Una de les finalitat de la nova norma és evitar la impunitat dels infractors reincidents i agilitzar el procediment sancionador. Es premiaran els conductors que paguin les multes de manera avançada. Així, qui pagui la sanció abans de 20 dies només en pagarà la meitat.

Aquesta no és l’única modificació. Amb la nova normativa es rebaixen de 27 a 20 els supòsits que treuen punts del carnet de conduir. Així, deixen de descomptar punts infraccions com estacionar al carril bus, circular sense llums o portar nens de 12 anys com a passatgers de motocicletes o ciclomotors.

Per contra qui utilitzi inhibidors de radars i sigui detectat perdrà 6 punts amb la nova normativa i no 2 com fins ara. També s’afegeix com a sanció, programar el navegador mentre es condueix, amb la retirada de tres punts.

També serà més ràpid recuperar els punts perduts. Fins ara, als cursos de sensibilització se’n recuperaven quatre i, ara, després de passar pel curs, el conductor n’obtindrà sis.

Les infraccions queden reduïdes als conceptes de lleu, greu i molt greu, amb preus marcats per a cadascuna i iguals arreu de l’estat Així tan a PLF com a qualsevol altre municipi les lleus es pagaran fins a 100 euros; les greus, fins a 200 euros, i les molt greus, fins a 500. Tot plegat ho explica el cap de la policia local de PLF, Marc Peña, que anuncia les principals novetats de la nova norma.

La nova llei permet la retirada dels vehicles aparcats en zona blava i que no tinguin el rebut acreditatiu de pagament.

Ara caldrà que els Ajuntaments s’adeqüin a la nova normativa en el seu règim sancionador.

La DGT i el Servei Català de Trànsit asseguren que aquests canvis reduiran més la sinistralitat a la carretera perquè tenen un efecte directe sobre el conductor.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics