URGENT

Pineda renegocia el seu deute amb els bancs per destinar més diners a la despesa ordinària.

Compartiu aquesta història

 

Cada any el consistori de Pineda destina 3 milions i mig d€ a reduir la despesa financera per pagar els crèdits concedits per bancs i caixes a l’Ajuntament.

Un import que ara el consistori intenta rebaixar renegociant les condicions d’aquests crèdits amb les entitats financeres.

Segons l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, es vol rebaixar la despesa anual destinada a amortitzar els crèdits per poder destinar més pressupost a la despesa corrent de l’Ajuntament.

Segons Amor, el consistori ha deixat d’ingressar uns 4 milions d’€ per culpa de l’aturada del sector de la construcció, cosa que obliga a buscar noves fórmules pel pagament de la despesa corrent. L’alcalde assegura que la despesa pública no s’ha incrementat i de fet anuncia que l’endeutament de l’Ajuntament es preveu reduir en 5 milions d’€ arribant als 16 milions.

Xavier Amor, ha afegit que l’anunci del govern de l’Estat de permetre als ajuntaments fer operacions de crèdit amb bancs i caixes, fins a final d’any, permetrà renegociar el pagament del deute municipal.

Ràdio Pineda / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics