Caixa Laietana estudia integrar-se a un Sistema Institucional de Protecció amb altres caixes d’estalvis espanyoles.

Compartiu aquesta història

 

Encara falta l’aprovació dels òrgans de govern de les diferents entitats bancàries, però les converses continuen endavant per tal que Caja Madrid, Caja Insular de Canarias, Caja Rioja, Caja Ávila i Caixa Laietana acabin creant un Sistema Institucional de protecció (SIP).

Segons els responsables de l’entitat maresmenca, el procés està en fase preliminar i caldrà després l’aprovació de les autoritats administratives competents.

Segons les caixes, la creació del nou grup d’entitats financeres permetrà reforçar la solvència i la liquiditat de les caixes d’estalvis que la conformaran. Les entitats milloraran la seva qualificació creditícia, i podran optimitzar els seus nivells d’eficiència, així com millorar el servei a la seva àmplia base de clients.

Un altre dels avantatges de la unió, seria que el conjunt podria arribar a tenir una cobertura nacional, tot i que es mantindria el lideratge de cada caixa en els seus respectius territoris d’origen.

De fet aquesta unió preveu que cada caixa d’estalvis mantindria la seva personalitat jurídica, activitat comercial i identitat corporativa en els seus territoris d’origen, així com els seus òrgans de govern i la gestió de l’Obra Social.

Els alcaldes de la comarca del maresme lamenten que Caixa Laietana hagi pactat una unió amb caixes de fora de Catalunya, tot i que entenen els motius.

En declaracions al diari El Punt, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, es felicita per la decisió de Caixa Laietana, i demana a les caixes que obrin l’aixeta del crèdit.

L’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, creu que encara és massa aviat per parlar d’unió, però afirma que era evident que la caixa maresmenca tenia la necessitat de buscar aliances.

Diari Maresme / El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.