URGENT

Baixa el nombre d’aturats a PLF per 3r mes consecutiu i es situa a nivells de setembre de l’any passat.

Compartiu aquesta història

El mes de maig ha portat una nova rebaixa del nombre d’aturats al nostre municipi. Segons dades del Departament de Treball, a data 31 de maig, PLF tenia 757 persones en edat de treballar, però sense feina.

Aquesta xifra representa una rebaixa de 36 persones respecte el mes anterior, i 125 menys que el febrer, quan es va registrar la xifra màxima d’aturats al nostre poble.

De fet des del febrer, i de forma paulatina, s’han anat disminuint el nombre de desocupats palafollencs, coincidint amb l’inici de la campanya turística. En aquests 3 mesos la taxa d’aturats a passat del 18.6% al 16% actual.

Tot i la rebaixa, la xifra continua sent superior al nombre d’aturats que hi havia ara fa un any. El maig de l’any passat es tancava amb una trentena menys de persones a l’atur que no pas ara.

Les xifres d’aturats han caigut a totes les poblacions veïnes. El descens més gran en números absoluts és a Blanes, que redueix la seva llista d’aturats en 163 menys, arribant a les 3775.

Tordera continua reduint considerablement el seu nombre de desocupats. El mes de maig es va tancar al municipi amb 113 persones aturades menys i assolint els 1520 i baixant la seva taxa per sota del 20%.

Pineda en canvi continua per sobre del 20% tot i rebaixar en 110 el seu nombre d’aturats. Pineda continua sent una de les poblacions amb més atur. El maig ha deixat encara 2792 desocupats.

Malgrat redueix en 94 persones la seva llista d’aturats, en la que estan inscrits 1647 malgratencs sense feina.

Sta. Susanna també baixa el seu nombre d’aturats, i en té 221.

En el global de la comarca del Maresme, l’atur s’ha reduït en 1500 persones, però continua per sobre de les 35.000 persones.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics