URGENT

El Castell i dues torres de guaita de PLF es promocionen en una guia turística comarcal

Compartiu aquesta història
Can Valldejuli a St Genís. Foto: Poblesdecatalunya

El Consorci de Promoció Turística Costa de BCN-Maresme ha editat una guia turística que promociona el patrimoni històric de la comarca. En concret la guia és un recull d’informació de les 55 torres de guaita i castells que s’hi van construir entre els segles XVI i XVII com a talaies de vigilància i de defensa dels pirates i dels corsaris.

Entre aquesta oferta turística s’ha inclòs el castell de PLF, que a la seva època va ser un dels més importants de Catalunya, la torre de guaita de l’església romànica de St. Genís de PLF i la de la masia de Can Valldejuli, també a St. Genís.

L’opuscle editat pel Consorci de Turisme aporta una fotografia i informació de cadascuna de les torres i castells per atreure l’interès del possible visitant. De cada edificació s’explica breument la seva ubicació, si es pot visitar el seu interior o no, les seves característiques i es recomanen altres visites d’interès dins el mateix municipi.

Amb la guia, la marca Costa de Barcelona-Maresme vol ser referència entre el turisme de proximitat, no només per l’oferta de sol i platja, si no també per les interessants visites culturals, passejades naturals i el turisme gastronòmic.

L’opuscle “Torres de guaita i castells”, ja s’ha començat a distribuir per les oficines turístiques i municipals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics