URGENT

La justícia torna a donar la raó a l’Ajuntament de Malgrat davant la denuncia d’un ex treballador.

Compartiu aquesta història

 

Finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ha admès el recurs interposat per l’exdirector de l’escola taller de Malgrat, Ramon Solé, en contra del seu acomiadament.

L’extreballador recorria contra una sentència prèvia de l’any passat, en la que el propi tribunal entenia que l’acomiadament havia estat procedent.

Els fets es remunten al juny d e fa dos anys, quan Solé, llavors director de l’escola taller Santa Rita, va ser acomiadat pel consistori malgratenc abans que s’enllestís el projecte pel qual havia estat contractat. El consistori va argumentar l’acomiadament en la pèrdua de confiança amb el treballador. Segons Solé, però, el consistori l’havia fet fora per reivindicar millores laborals pels treballadors de l’escola taller.

Solé va denunciar la decisió del govern de Malgrat i el novembre del 2008 el jutjat número 2 d’Arenys de Mar li donava la raó i obligava el consistori a readmetre’l i a abonar-li els salaris que va deixar de percebre.

L’Ajuntament va recórrer contra la sentència al TSJC i va obtenir una primera sentència favorable el juny de l’any passat, sentència que ara es referma.

Mentre ha durat el procés Solé ha acostumat a assistir a les sessions plenàries on aprofitava el torn de precs i preguntes per intervenir-hi, habitualment sense rebre respostes per part de l’equip de govern.

Els mesos d’octubre i novembre de l’any passat, però, l’alcaldessa va prohibir l’entrada de Solé al ple, amb l’argument que el seu comportament havia estat impropi en sessions anteriors. Llavors Solé va denunciar de nou l’alcaldessa, una denuncia que es veurà a finals d’aquest mes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics