URGENT

El ple de PLF debatrà demà les 3 mocions d’Iniciativa aparcades en l’última sessió.

Compartiu aquesta història

 

Els ecosocialistes van presentar al passat ple municipal del PLF, del 14 de maig, fins a 4 mocions per ser tractades durant la sessió. Finalment, els grups municipals van pactar que sols es tractés una d’elles i les altres s’aparquessin per a un ple posterior.

El regidor portaveu d’Iniciativa, Joan Andrés Osorio, va acordar amb l’equip de govern que les mocions excloses es tractarien en un ple abans de mitjans del mes de juny, i per això demà, dia 17, es farà una sessió extraordinària del plenari municipal, només per tractar les mocions aparcades ara fa un mes.

Entre les demandes proposades pels ecosocialistes hi ha la d’impulsar la creació de la nova comarca de la Baixa Tordera, amb capital a Blanes i que inclogui els pobles inclosos entre Calella, Tossa i Fogars. Una moció similar es va aprovar ja a Blanes a principis d’any.

La segons moció serà la de suport a la investigació dels crims del franquisme, que de retruc representa donar suport al jutge Baltasar Garzón, que serà jutjat per investigar aquests crims.

L’última moció del ple de demà serà la que demana la contractació de treballadors en atur per a la neteja de boscos a conseqüència de la nevada del 8 de març.

La moció que sí es va tractar ara fa un mes va ser la que demanava complir el ROM, el mecanisme que marca el funcionament orgànic de l’Ajuntament, i la creació de la junta de portaveus per agilitar la tasca política al consistori.

Osorio explica que la resta de formacions polítiques del consistori van bloquejar el tractament de les mocions al ple, per que l’ecosocialista no va poder defensar-les en comissió per motius de treball. Creu que les mocions són suficientment generals com per poder tractar-se sense una discussió prèvia en comissió.

La sessió començarà a 2/4 de 9 del vespre i només tindrà aquests tres punts a l’ordre del dia, i RP l’emetrà la propera setmana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics