URGENT

PLF podrà començar la recollida de l’orgànica a partir de novembre.

Compartiu aquesta història

 

La normativa catalana obliga als municipis a recollir de forma separada la fracció orgànica, però de moment a PLF només s’aplica la normativa als grans productors com ara hotels, restaurants o geriàtrics.

Els quatre municipis que integren la Mancomunitat de Residus Sòlids Urbans, Pineda, Malgrat, Santa Susanna i Palafolls, han anunciat que preveuen fer extensiva aquesta recollida a partir de novembre a tota la població.

Aquest endarreriment respon a la manca de la infrastructura necessària per tal de rebre els residus a la planta de transferència de Malgrat de Mar. Ho explica el regidor de Medi Ambient de PLF, Josep Rueda.

Tot just fa unes setmanes que han començat aquestes obres que, com a mínim, duraran uns 2 mesos.

Les obres, finançades per l’Agència de Residus costaran uns 300 mil € i permetran la creació de noves estructures que per compactar els residus que rebi la planta per tal de derivar-los a les instal·lacions del Consorci de Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, situat a Mataró.

A nivell econòmic ja s’han començat a escoltar les primeres veus de preocupació pel cost que representarà el nou servei als ajuntaments i, sobretot, per saber com es resoldrà perquè no encareixi excessivament la taxa d’escombraries als veïns.

Sols fa uns mesos l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, reflexionava a Ràdio Palafolls sobre la conveniència d’aplicar aquesta recollida en època de crisi.

El regidor palafollenc assegura que la nova recollida a PLF podria costar uns 60 mil€ extres, un cost, però que es veuria compensat en part per la davallada dels residus de rebuig.

Ara com ara aquesta recollida, que s’aplica a grans productors dels 4 municipis ha recollit en el que portem d’any, prop de 1500 tones de brossa orgànica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics