URGENT

Augmenta la degradació de l’antic hostal del Molí Vell.

Compartiu aquesta història

 

Des que han començat les obres de la carretera del Pont del Pixota, el molí de la Pedrera, conegut com a molí vell, s’ha degradat a un ritme exponencial.

Les obres per eliminar el pas a nivell han tallat el trànsit a la carretera on es troba el molí, cosa que ha permès als brètols actuar sense que ningú s’adoni dels seus actes.

Un equip de RP ha visitat la instal·lació que ara com ara està totalment oberta, sense que hi hagi cap barrera per accedir a seu interior. Tant és així que la tarda de diumenge, dins l’antic hostal hi havia nens i joves jugant a l’edifici que amenaça ruïna.

L’estat de l’edificació poca cosa té a veure amb el que es podia veure fa sols uns mesos.

Tots els balcons han quedat sense baranes i les finestres exteriors de l’edifici han quedat sense les barres de protecció. En la majoria de casos han estat arrencades o tallades amb radial, per ser venudes a pes.

La mateixa sort han tingut les baranes metàl·liques de les escales interiors i la resta d’elements de ferro que encara es mantenien a l’interior del que fou un dels restaurants més importants de PLF.

També és evident el pas dels lladres de coure. Les parets de l’antic hostal, ara plenes de grafits, deixen entreveure els conductes per on anys abans hi passava el cablejat elèctric que ha estat arrencat per tal de poder revendre’l.

També són evidents els signes de festes i fogueres en els antics salons.

El recinte, que està a la venda des de fa anys a un preu superior als 2 milions i mig d’€, amenaça ruïna, i de fet ja té diferents parts enderrocades.

Des que va quedar en desús, el Molí Vell s’ha anat degradant progressivament. S’hi ha declarat diferents incendis; el primer l’any 2002 que va fer desaparèixer els menjadors exteriors.

Ara fa dos anys ERC de PLF ja va demanar una actuació per salvaguardar les restes de l’edifici que està catalogat de patrimoni històric municipal.

Imatges del Molí Vell:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics