URGENT

Seguiment desigual de la vaga a PLF, on no es registren incidents remarcables

Compartiu aquesta història

 

Més de 2,6 milions de treballadors catalans estan cridats avui a la vaga general contra la reforma laboral aprovada pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero. És la setena vaga general de la democràcia i els sindicats convocants, CCOO i la UGT, esperen paralitzar el país.

A PLF però l’aturada té un seguiment desigual. Mentre la vaga es nota al sector industrial, la realitat és que en els altres sectors la majoria de treballadors han anat a treballar normalment en aquesta jornada.

La normalitat ha estat la tònica als carrers del nostre poble, on escasses botigues han baixat la persiana aquest dimecres. Els supermercats, els bars i restaurants, avui han treballat normalment, excepte alguns casos comptats.

Les empreses que han volgut treballar, la majoria, han pogut desenvolupar la seva tasca i els polígons industrials de PLF no han registrat problemes destacables. Ho explica el cap de la Policia Local de PLF, Marc Peña.

Des de bon matí els mossos d’esquadra i la Policia local han estat vigilant les zones industrials de PLF per evitar problemes.

La normalitat també ha estat la tònica als serveis públics al nostre municipi.

El CAP de salut treballa amb normalitat. Els metges i el personal administratiu no presenten problemes i la plantilla està al 100% i només funciona amb serveis mínims el personal d’infermeria.

A l’educació només un 15% dels mestres de PLF fan vaga avui dimecres, mentre que la meitat dels estudiants avui no han anat a classe.

A l’escola Les Ferreries han fet vaga 7 dels 33 mestres de la plantilla. Pel que fa als alumnes, han assistit a classe entre un 50 i 65% dels alumnes, que no faran classe, sinó activitats pedagògiques paral·leles.

Al Ceip Mas Prats és on la incidència de la vaga ha estat menor. Només 2 dels 40 mestres del centre han secundat l’aturada d’avui. Pel que fa als alumnes, avui han anat a les aules el 65% dels alumnes.

Pel que fa a la secundària, 7 dels 40 professors de l’IES han fet vaga avui dimecres. A l’institut és on més s’ha notat la falta d’alumnes, que aprofitant la vaga avui no han anat a les aules. Segons les dades del centre, un 60% dels alumnes s’ha quedat a casa avui.

I pel que fa a l’Ajuntament de PLF, els serveis mínims s’han cobert amb escreix a la majoria de departaments. Dels 104 treballadors de l’Ajuntament , una trentena avui han exercit el seu dret a vaga.

També funciona amb normalitat el servei d’escombraries i de neteja viària a PLF

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics