URGENT

La vaga no paralitza PLF.

Compartiu aquesta història

Les 24 hores de vaga general d’ahir es van viure amb normalitat i tranquil·litat al nostre municipi. La majoria de botigues, comerços, bars o restaurants de PLF van obrir normalment

Mossos, ahir, a les portes de Bershka

les seves portes. Les principals àrees comercials del poble la calma era la tònica dominat.

On més es va notar la vaga va ser al polígon industrial d’En Puigverd, on es concentren les empreses més grans del municipi.

En el canvi de torn d’Inditex un grup d’una dotzena de treballadors escridassaven els companys que havien decidit treballar. Els rebien amb crits d’esquirol i xiulets. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra va controlar l’accés de la planta logística de la multinacional gallega durant la jornada per evitar incidents.

Altres empreses van funcionar amb el 100% dels serveis mínims i amb d’altres treballadors que volien treballar.

Poques empreses van tancar ahir les seves portes i la majoria va seguir la seva activitat.

A les escoles van faltar més alumnes que professors. Només un 15% dels docents va secundar la vaga general d’ahir dimecres, una incidència molt menor que la vaga del sector públic del mes de juny.

En canvi les aules es van buidar. Als centres de primària van assistir a classe un 65% dels alumnes, mentre a l’institut l’assistència es va reduir fins el 40%.

Pel que fa als treballadors de l’Ajuntament la vaga ha tingut una incidència del 27%, tot i que la majoria de serveis van funcionar sense complicacions.

El CAP de salut, la policia local i serveis com el de neteja viària, han funcionat normalment.

El sindicat UGT del Maresme ha assegurat que la vaga a la comarca ha estat un èxit i situa la participació en el 78% dels assalariats. La zona de la comarca amb més seguiment, segons el sindicat seria la zona centre, mentre que la de menys repercussió, amb un 71% seria la zona nord.

El secretari de la UGT al Maresme, Lluís Torrent explica que la vaga anava dirigida als assalariats i no tant als petits botiguers o comerciants. Torrents valora l’aturada d’ahir com important.

Segons Torrent els piquets informatius convocats per la UGT i per CCOO van ser sols informatius i no coercitius i condemna l’actitud d’altres piquets més violents.

Torrent però ha recordat que la jornada d’ahir al Maresme es va desenvolupar amb normalitat i que els incidents van ser comptats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics