URGENT

El ple analitza l’estat de les rieres.

Compartiu aquesta història
Pas de la riera de la Burgada sota la carretera de Blanes

 Una setmana després dels forts aiguats a PLF, que van provocar diferents problemes al nostre municipi, el plenari local va analitzar divendres els seus efectes.

El punt més complicat de la jornada d’aiguats va ser St Genís i Ciutat Jardí. El PP va insistir un cop més en el mal estat de la riera de St Sebastià, que passa per St. Genís, i va assegurar que la deixadesa de l’Ajuntament estava causant perjudicis a propietaris de la zona. En aquest sentit, des del govern local, s’ha assegurat que s’està a punt de solucionar el problema d’aquesta riera.

Sobre les rieres el regidor de Medi Ambient de PLF, Josep Rueda va recordar que els Ajuntaments no tenen competència, i que és l’ACA l’administració competent i la que ha de donar permís per poder actuar en qualsevol de llera. Segons Rueda, les rieres estan com estan per manca de diners per fer el manteniment.

El govern va destacar, però, el bon funcionament en general del nou sistema de clavegueram, tot i que va reconèixer problemes concrets com ara la zona de confluència entre els carrers Avd Costa Brava i Salvador Espriu, on el poc pendent no permet la ràpida evacuació de l’aigua.

Tot i això el punt més conflictiu, com va constatar RP el dia de les pluges, és el pas de la riera de la Burgada per sota de la carretera de Blanes. En aquest punt s’estreny el pas, cosa que provoca la retenció de l’aigua que circula per la llera. Ho explicava el portaveu d’ERC, Jordi Pedemonte, que ha demanat que no es canviï el destí d’una subvenció que ha d’ajudar a ampliar aquest pas.

Un altre dels aspectes que es va tractar al ple, a preguntes del PP, és la protesta que fan alguns veïns propers a la riera de la Burgada, a tocar de la Pl. d’Ax, sobre la presència de rates en aquest espai. Durant el ple, el regidor de Medi Ambient, Josep Rueda, es va mostrar contundent en afirmar que l’espai està cuidat i va enumerar les diferents accions que es duen a terme a la riera. Sobre la protesta dels veïns, Rueda assegura que són una minoria i que no tenen la residència habitual a PLF. Segons el regidor el que volen els protestants és el cobriment de la riera, i que la situació és a punt de normalitzar-se.

D’altra banda, el govern va agrair la feina de la Policia Local el dia dels aiguats i la seva ràpida actuació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics