URGENT

L’Ajuntament de PLF haurà de tornar 108 mil € a l’Estat

Compartiu aquesta història

 

Aquesta quantitat correspon a la liquidació definitiva del finançament local de l’any 2008. L’estat avança una quantitat a compte que preveu s’ajusti a la participació en el finançament dels Ajuntaments. Normalment la liquidació sol sortir favorable a les entitats municipals. En canvi per a la majoria de consistoris la liquidació de l’any 2008, el primer any de la crisi econòmica, ha sortit a retornar part d’aquesta participació al govern central.

Ho explica el regidor d’hisenda de PLF, Josep Ribas.

PLF no és l’únic municipi català que ha de retornar diners a l’Estat. De fet només 34 dels 900 pobles catalans han liquidat en verd, i per tan no hauran de retornar res.

Malgrat haurà d’abonar 417 mil €, Pineda 686 mil i Tordera 236 mil €. La població veïna que més haurà de retornar serà Blanes amb 814 mil i la que menys, Sta. Susanna amb prop de 50 mil.

Els Ajuntaments temen que aquesta quantitat a retornar pugui ser encara més gran amb la liquidació del 2009.

Tenint en compte que la majoria de pobles i diputacions han de retornar diners, la Federació de Municipis de Catalunya ha demanat al govern espanyol un pla de rescat perquè els consistoris puguin continuar prestant els seus serveis amb normalitat.

Els municipis tenen 5 anys per anar retornant els diners. Segons Ribas, l’Estat preveu recuperar aquesta quantitat reduint la seva aportació mensual als Ajuntaments a partir del proper gener. Això vol dir que PLF cobraria uns 1800€ menys durant 60 mesos.

Els ajuntaments catalans, entre ells el de PLF, es queixen que, amb l’actual crisi, suporten més despesa en l’àmbit dels serveis socials i del foment de l’ocupació; una despesa que pertocaria assumir a altres administracions però que molt sovint les assumeixen els ens locals, per ser l’administració més propera a la ciutadania.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics