L’Alt Maresme és el destí d’1 de cada 10 viatgers arribats a l’aeroport de Girona

 

Un estudi conegut la setmana passada indica quina és la destinació final dels passatgers que arriben a l’Aeroport de Girona Costa Brava.

La principal companyia que opera en aquesta instal·lació de Vilobí, Ryanair, anuncia l’aeroport gironí com destí a BCN, però de fet, segons l’estudi, només 33% dels viatgers volen a Girona per anar a BCN. Per sobre d’aquesta destinació, però, encara hi ha la Costa Brava.

L’Alt Maresme és el 3r destí en importància dels més de 4 milions de viatgers de l’aeròdrom gironí. En concret un 11% dels viatgers venen a l’Alt Maresme, i el 4.5% venen per visitar la ciutat de Girona.

Tot i que el sol i platja continua sent l’opció majoritària, amb un 49%, sorprè com les visites familiars o els viatges culturals sumen poc més del 20% cadascun, i com el turisme urbà i l’oci nocturn gairebé arriben a aquesta xifra.

La gastronomia, les compres, els esports, la natura o els negocis representen percentatges molt més petits. En tot cas, per l’autor de l’estudi, José Antonio Donaire, de la UdG, això demostra que “el de Girona ja no és un aeroport només de gent que ve a l’estiu per anar a la platja, sinó que les motivacions són molt diferents”. L’estudi es va fer entre el juliol i el setembre entre 1.600 viatgers a punt d’embarcar, i es va presentar la setmana passada davant una extensa representació del sector turístic i empresarial gironí.

Altres conclusions evidencien que ha disminuït el nombre de nits d’estada, amb una mitjana de 7,6, i que l’aeroport es manté majoritàriament com a receptor de turistes, més que com a emissor de viatgers. També destaca la dada del motiu del viatge. La majoria de turistes diuen que vénen per la destinació, per sobre de només la companyia aèria.

La majoria de viatgers són anglesos i el segon col·lectiu en importància aquest estiu ha estat l’italià.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics