URGENT

La baixada de les temperatures porta els primers refredats de la temporada.

Compartiu aquesta història

 

Aquesta setmana, sobretot a les nits i matinades, els termòmetres han experimentat una caiguda considerable i el fred s’ha imposat de forma clara arreu de Catalunya, també al litoral català.

Aquestes primeres jornades de fred, i el contrast entre les nits i els migdies, poden fer que arribin els primers refredats de la temporada.

De fet el CAP de PLF ja ha notat una primera onada de refredats. Marta Azuara, infermera del centre sanitari palafollenc explica que ara com ara el CAP de salut hi ha molts constipats i que la grip no s’espera fins a finals d’any.

Aquesta matinada la temperatura mínima registrada a l’observatori Meteorològic de Mas Cabó ha estat de 4 graus positius, però la mínima d’aquest mes d’octubre ha estat de 1 grau i mig.

La mateixa Azuara explica algunes mesures que es poden prendre davant del fred per poder estalviar-se problemes amb els virus i els refredats. Són recomanacions senzilles, com no sobreabrigar-nos o fer un consum responsable de la calefacció.

Els canvi brusc de temperatura i l’excessiva calor permeten als virus la seva multiplicació augmentant la possibilitat de refredats o grip.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics