URGENT

Lloret organitza visites al seu cementiri modernista.

Compartiu aquesta història
Cementiri de Lloret

Per Tots Sants l’Ajuntament organitza visites guiades al cementiri modernista de la localitat, un dels espais d’art fúnebre modernista més rellevants de Catalunya. Les visites guiades, que seran gratuïtes, es portaran a terme el dissabte 30 i diumenge 31 a les dotze del migdia. Segons els organitzadors, aquestes activitats estan dirigides al públic adult i la seva durada serà de 45 minuts.

A les visites es tractarà tant el context històric de la seva construcció com la simbologia dels panteons més destacats. Segons l’Ajuntament, al cementiri de Lloret es conserva la petjada de la cultura indiana, ja que la seva reforma a finals del segle XIX va ser impulsada per un sector de població enriquit i amb vinculació de les famílies relacionades amb les Amèriques, el comerç d’ultramar i la riquesa que generava.

En la remodelació del cementiri hi van participar artistes de primera línia com Puig i Cadafalch, convertint el projecte de Lloret en una necròpolis d’alt interès artístic i sociològic.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics