URGENT

Demanen 5 anys de presó a l’alcalde de Tordera per vessar aigües residuals de les urbanitzacions.

Compartiu aquesta història

 

Joan Carles Garcia serà el primer dels 12 alcaldes que aniran a judici acusats d’haver vessat aigües residuals contaminants a les rieres dels seus municipis davant la manca de depuradores que hauria d’haver construït l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

En concret, el fiscal demana 5 anys de presó a l’alcalde de Tordera, per vessar aigües residuals de la urbanització de Terrabrava, a un torrent , segons avançava ahir El País.

Joan Carles Garcia

El fiscal li aplica agreujants de vessaments clandestins i de desobeïr les ordres expresses de l’administració per corregir la contaminació.

Aquest primer judici marcarà la sentència de la resta de les causes judicials pendents. La defensa, exercida per Javier Melero, considera que l’alcalde està emparat per una Llei que autoritzava a prosseguir els vessaments a aquells municipis que estiguessin a l’espera de la construcció d’una depuradora inclosa al pla de l’ACA de 2005.

Segons la defensa, la llei aprovada pel Parlament eximeix de responsabilitat penal als alcaldes.

El fiscal sol·licita també quatre anys d’inhabilitació per a l’alcalde, que ocupa el càrrec des de 1995, i 7.500 euros de multa. En l’escrit, el fiscal afirma que l’alcalde de Tordera, “incomplint les seves obligacions legals, va permetre, va consentir, tolerar i va propiciar” el vessament de les aigües residuals i va generar un “greu risc d’afectació a espais naturals protegits”.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics